Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/e/c/klassiskosteopati.se/httpd.www/wp-content/plugins/kraken-image-optimizer/kraken.php on line 53 Vad kan du få hjälp med? - Klassisk Osteopati
 • Vad kan du få hjälp med?

 • "Fråga inte om du är ett fall för klassisk osteopati utan fråga vad klassisk osteopati kan göra för dig"

   

  För varje "varför?" finns det att "därför"!

  Värdet av Klassisk osteopati grundar sig bland annat på diagnosen. Mitt tillvägagångssätt skapar helhetsbilden av orsakssammanhang, som ligger till grund för olikartade symtom och kroppsreaktioner som du - och specialistsjukvården - kanske upplever som osammanhängande. Specialistkunskap om kroppsdelarna och kroppsregionerna är viktigt MEN det är genom att förbättra kroppens samspel att du tillfrisknar. Det har betydelse att förstå "vad är det som gör ont?" MEN det är ännu viktigare att förstå varför....

  ....Den åttonde dominobrickan föll på grund av den sjunde föll som föll på grund av den sjätte som föll på grund av den femte som föll på grund av den fjärde som föll på grund av den tredje som föll på grund av den andra som föll på grund av den första.

   

  Klassisk osteopati är en biologisk vetenskap - inte kotknackning!

  Osteopati handlar om att justera kroppen - Body adjustment inte "bony" adjustment. Klassisk osteopati optimerar kroppens självläkande och självreglerande förmåga. Behandlingen justerar hela kroppen inte bara kotorna. Ett tyst problem ett ställe i kroppen kan reflektoriskt leda till symtom någon helt annanstans i kroppen. Det specifika problemet du söker för omhändertas i kontext av helheten för att du ska få ett varaktigt resultat. Det avser förståelse för fundamentet till dina symtom, din ohälsa eller sjukdom istället för rigida behandlingsregimer eller ett recept mot diverse symtom och åkommor.

   

  Regression - leda kroppen tillbaka av den väg den har kommit.

  Vid behandling av patienter med korta- eller långvariga symptom, kronisk ohälsa och sjukdom bör kroppen tas genom olika faser tillbaka till orsaken. Detta kallas för regression. En indikation på denna process, är när du upplever att tidigare symtom återkommer. Regression är ett bra tecken på att sjukdomsprocesser och gift som finns i kroppen – och som tidigare har symtombehandlats – verkligen läker. Därmed ges det utrymme till naturlig läkning och hållbar funktion.

  ....En positiv spiral - i stället för en negativ - bildas, när funktionen och orsakssammanhangen bejakas istället för symtomen.