Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/e/c/klassiskosteopati.se/httpd.www/wp-content/plugins/kraken-image-optimizer/kraken.php on line 53 Ohälsa - Klassisk Osteopati
 • Ohälsa

 • Hälsa är det naturliga tillståndet för din kropp. Ohälsa uppstår som följd av en mängd faktorer.

  Här är några omständigheter som producerar ett störande sinnesintryck till nervsystemet och kroppens strukturella och funktionella balans: 

  1. Dålig diet.
  2. Påfrestande och överdriven motion. 
  3. Brist på frisk luft.
  4. Annat missbruk av kroppen
  5. Användning av droger, kemikalier eller s.k. mediciner för att trycka ner kroppens försök att rena sig själv.
  6. Dålig och låst kroppshållning och andra stressfaktorer på kroppen.
  7. Fysiska och psykiska trauman.
  8. Miljömässiga stressfaktorer. Allt från förorening till familjesvårigheter.
  9. Ärftliga faktorer.
  10. Effekten av osteopatiska lesioner som berövar och förhindrar den rätta näringen och blod- nervförsörjningen till de vitala organen, och därigenom förhindrar dem att jobba effektivt och korrekt.

  Den osteopatiska lesionen orsakas av en mängd faktorer som t.ex. fall, vridningar, felaktig kroppshållning och psykisk och fysisk stress, som i första hand kanske inte producerar något symptom. Dålig diet, felartad motion samt användning av droger förknippas också till den osteopatiska lesionen. 

  Lesionen är en kanal av ökad sårbarhet och skapar potential för kommande sjukdom. Kanalen av ökad sårbarhet bildas bland annat p.g.a. uppretningen av ryggmärgens reflexcentrer. 

  Sjukdom är alltså en försämring av ett redan existerande tillstånd av ohälsa. Sjukdom är inte något annorlunda, distinkt eller avgränsat begrepp. Det är nämligen samma kroppsfunktioner som fungerar bra vid ett tillstånd av hälsa som fungerar dåligt vid ett tillstånd av ohälsa och sjukdom. 

  Man är till exempel inte sjuk p.g.a. man har magsår. Däremot har man magsår p.g.a. man är sjuk.